Zestz
 
Payday loans uk
Bij de geboorte van zestz
Categorieën: foodnieuws

Ideeën komen vaak voort uit een gemis. Zestz is daar een voorbeeld van.
Een Nederlandstalige site waar culinair nieuws uit buiten- en binnenland, de laatste foodtrends, de hotspots van dit moment samenkomen, ontbrak tot nu toe. En dan specifiek voor de gebruikers ervan, niet voor de professionals.
Altijd wilde ik al iets met food doen, kookliefhebber als ik ben. Ik heb eraan gedacht de horeca in te gaan (ooit als student bij een bistro gewerkt) of een cateringbedrijf te beginnen. Wat is er heerlijker dan hierover te fantaseren. Maar tussen droom en daad staan wetten in de weg… Het kwam er nooit van. Ik viel altijd terug op het geliefde vak waarmee ik mijn geld verdien: schrijven, journalistiek en redactie.
Eind vorig jaar viel alles opeens op zijn plaats. Food & schrijven = foodnieuwsite. Een periode brak aan die in het teken stond van names, names, names. Ik kwam erachter dat alle denkbare variaties met het woord food inmiddels waren vastgelegd. Het werd zestz, met een modieuze z aan het eind. En met een .com-adres dat nog vrij was.
De naam heeft een culinaire betekenis: de Engelsen duiden er een citroen- of sinaasappelschil mee aan. En de Fransen kennen het schilletje als zeste. En wie googelt, komt in Franse recepten zelfs het ingrediënt zestz tegen.
Zestz kwam tot leven op 27 mei jl., toen de eerste nieuwsbrief onder die naam naar vrienden en familie ging. Om te kijken of er belangstelling voor zou zijn. Het nieuws werd gretig gelezen, niemand die er ook maar over piekerde zijn abonnement op te zeggen.
Vervolgens ontstond een logo (met dank aan dierbare vriend Frits Deys). En daarna heeft nog even geduurd voordat de website online ging. Maar nu is het zover. De site zal de komende tijd nog aangevuld worden met berichten uit eerdere nieuwsbrieven, verfraaid, enzovoort.
Nu gaat het erom dat de lezer zijn of haar weg naar zestz.com weet te vinden. Maar wie zich realiseert dat zest in het Engels ook ‘pit’, ‘extra genot’ betekent, weet dat dat wel goed moet komen. Veel leesplezier!

Ronald de Nijs

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

2 reacties op “Bij de geboorte van zestz”

  1. Jeroen zegt:

    Ronald,
    Ziet er heel mooi uit! Enorm gefeliciteerd met deze mijlpaal!
    Groet,
    Jeroen

  2. Ingeborg zegt:

    Het is een mooie site geworden! Ik heb lang geen tijd gehad om je nieuwsbrieven te lezen, maar nu valt het mij op dat het echt ‘leesplezier’ oplevert.

Reageer