Amsterdam krijgt eerste dessertrestaurant

Dessertrestaurant & cocktailbar Sucre opent in maart zijn deuren.

‘Sucre is geen gewoon restaurant. Bij ons kun je terecht voor vier of vijf gangen, geheel opgebouwd uit desserts,’ vertelt mede-eigenaar Martijn Machielse aan Zestz. ‘Wel heeft dit wekelijks variërende menu één hartig gerecht, waarbij de gasten kunnen kiezen uit vis, vlees of vega,’ aldus Machielse, die Sucre vergelijkt met dessertrestaurant Espai Sucre in Barcelona. Ook New York kent al een paar jaar dergelijke eetgelegenheden.

‘Twisted’ gerechten
‘De kaart is nog geheim, maar ik kan wel zeggen dat we niet op de El Bulli-toer gaan,’ verklapt Machielse. Geen moleculair koken dus. ‘We kiezen juist de wat toegankelijkere gerechten, maar allemaal twisted! In de zoete gerechten, gebaseerd op de dessertkeuken, kun je dus hartige ingrediënten aantreffen. Maar een klassieker als crème brûlée zul je op de kaart niet tegenkomen.’
Voor de liefhebbers van low fat dining biedt Sucre er een speciaal menu. En wat de andere gerechten betreft: ‘Het zijn geen echte dikmakers,’ verzekert Machielse.

Peter Scholte kookt, Eric Kuster ontwerpt
Eigenaar Machielse is tevens werkzaam bij het foodbedrijf Mynth Events en is voormalig general manager van de Amsterdamse club The Mansion. Hij runt Sucre samen met Eline Kok, die ook eigenaar is van restaurant Bloesem in Amsterdam. Chef de cuisine is Peter Scholte die eerder kookte bij Chateau Brakkestein in Nijmegen, bij Annenetage (één Michelinster) in Oslo en bij andere topzaken in bijvoorbeeld San Francisco en Oxford. Voor de inrichting werd glamour interior designer Eric Kuster aangetrokken (’denk Agent Provocateur meets Maxim’s Paris‘).

Ook na tienen nog tafelen
Sucre is gevestigd aan de Amstelveenseweg 152, ‘op een paar minuten loopafstand van restaurant Sophia‘. Het dessertrestaurant is nu al ’soft open’ (’iedereen kan al reserveren’), maar medio maart gaat het pas officieel open. Hier kun je van 18 tot 22 uur terecht voor een vier- of vijfgangenmenu (45 en 55 euro) met een dessertwijnenarrangement. Na 21.30 uur kan iedereen zonder te reserveren binnenlopen voor een dessert of een cocktail.

© Zestz 2008

Dessertrestaurant Sucre, Amstelveenseweg 152, Amsterdam. Geopend: wo en do 18-1 uur, vr en za 18-3 uur. Reserveringen: [email protected] of 020-4701910.

One Response to “Amsterdam krijgt eerste dessertrestaurant”

  1. Yvonne Canters Says:

    Tip voor Sucrerestaurant: leuke intro (nog er-eg traag), leuke kleurtjes en met de strik en 2 vlinders, maar misschien handig om met een duidelijke en vooral snelle website aan de slag te gaan? Nu ontbreekt er nog wat informatie. Wanneer is deze klaar, wie weet komen we dan nl. wel wat lekkere desserts uitproberen.

    Met vriendelijke groet, Yvonne Canters

Leave a Reply