Chocomel Hot in Senseo-apparaat

Naast koffie en thee is er nu ook chocomel voor het Senseo-apparaat. Met schuimlaag.

Vanaf 1 oktober is Chocomel Hot verkrijgbaar. De gemaksconsument die met één druk op de knop het warme drankje wil maken, heeft een speciaal ontworpen cup en cuphouder nodig. Geen pads dus. Chocomel Hot is een chocoladeconcentraat, speciaal ontwikkeld voor de bereiding met de Senseo.

‘Gebruik oplospoeder te veel werk’
Met de nieuwe drank wil producent Friesland Foods onder andere gemak en snelheid op elk moment van de dag bieden. ‘Dat past in de huidige ontwikkeling,’ zegt marketingdirecteur Franc Reefman. ‘Het gebruik van oplospoeders, het opwarmen van koude Chocomel of het zelf smelten van chocolade vinden veel mensen te veel werk.’

Lees ook:
-> Chocomel cups tijdelijk uitverkocht

-> Philips presenteert Senseo met melkreservoir

54 Reacties op “Chocomel Hot in Senseo-apparaat”

  1. J.P.Jonker Says:

    Er mag nu dan wel een nieuwe senseo-houder voor hot chocomel te verkrijgen zijn, maar die passen niet op de nieuwe generatie senseo-apparaten. Hoe kan dit? En worden er voor deze senseo-apparaten ook deze padhouders gemaakt? Zoja, wanneer kunnen we deze in de winkel verwachten?

  2. Ronald Says:

    Op chocomel.nl is het antwoord te vinden:
    “Chocomel Hot is alleen te gebruiken in Senseo®-padmachine type 1, 2 en 3. Op type 4 is deze nog niet te gebruiken. We kunnen helaas nog niet melden wanneer deze beschikbaar komt, maar als deze beschikbaar komt, vermelden we dat op onze site.”

  3. Lisa Says:

    Ik wil graag gebruik gaan maken van de chocomel hot voor de senseo!

    Ik zie overal folders, maar………………
    in de winkels is het gewoon nog niet te krijgen. het is nu half oktober en de reclame zegt vanaf begin oktober.

    ik zou zo graag de originele gele mok willen hebben met de bijbehorende padhouder!!!

    waar o waar is het aan te schaffen?????

  4. Ronald Says:

    De cups zijn tijdelijk uitverkocht. Zie het bericht op
    https://www.zestz.nl/2007/10/16/chocomel-cups-tijdelijk-uitverkocht/

  5. c.stoltz Says:

    Waar kan ik in gods naam die chocomel hot padjes krijgen in de omgeving van Utrecht?
    Bij voorbaat dank. Ben al weken op zoek, maar niet gevonden.

  6. Jean-Marie Says:

    Chocomel hot is een van de slechtste uitvindingen!
    Net nog niet te waterig. Je moet eerst water doorspoelen door de Senseo alvorens een choco-pad te plaatsen. Daarna nog eens naspoelen als je koffie/thee wilt zetten. Dus 3 maal je senseo gebruiken voor *1 kopje . Te duur: 8 pads/kopjes 2 euro en 29 cent (bij Dirk).
    De schuimlaag die je zou krijgen volgens informatie ontbreekt dubbel en dwars!!!
    Neem gewoon 1 pak nutricia chocomelk voor plm 92 cent (bij C1000) en je hebt plm *6 a 7 kopjes warme chocomelk als je die even in de magnetron zet
    * De Senseo geeft geen volle kopjes vandaar deze vergelijking van *6 á 7 kopjes)
    Dat we allemaal een e-mail hebben ontvangen dat de Choco Hot is uitverkocht is niet zo verwonderlijk want iedereen wil het proberen compleet met de pads-houders. Maar na gebruik merk je pas dat het niet is was je verwacht.
    Advies: Koop voor de Sinterklaasavond gewoon de pakken Chocomelk even in de magnetron of het pannetje en drinken maar!
    P.S. Dit is geen anti-reclame maar een consumenten ervaring!

  7. hah Says:

    lol kaaier, met je cheapass chocomelk in de magnetron… dat spul is pas echt niet te zuipen

    nix mis met senseochocomel hoor… het bevalt mij prima!

  8. Marion Says:

    Nou, ik heb de chocomel ook geprobeerd voor de senseo van Nutricia. Ik zal ook even zeggen wat ik en mijn kinderen ervan vinden. Wij zijn dol op Nutricia chocomel, maar dit is een totale afgang (sorry).
    De chocomel is veel te waterig. Als je de gewone Nutriciapakken chocomel gewend bent, dan verwacht je de volle smaak van die heerlijke chocomel, maar mijn kinderen en ik proefden het en hebben allemaal eigenlijk onze beker leeggegooid in de gootsteen.
    Nee, niet voor herhaling vatbaar. Jammer, want ik dacht echt dat dit het zou zijn. En wie het wel lekker vindt, heeft volgens mij nooit de echte goeie chocomel geproefd en is waarschijnlijk snel tevreden (en dat heeft niks met verwennerij te maken maar puur met smaak).

  9. Ad Says:

    @Marion (en anderen)
    Je moet deze pads ook niet vergelijken met de pakken chocomel! Als je al een eerlijke vergelijking wilt maken, ga dan naar een verkooppunt (waaronder veel ziekenhuizen) die warme chocomel verkopen. Vergelijk hier het resultaat met de pads mee. Dan heb je een eerlijkere vergelijking. Zo romig als de chocomel uit pakken kan deze op waterbasis natuurlijk nooit worden.

    Wat natuurlijk wel jammer is dat de mensen van chocomel niet eerst een x miljoen van die pads maken voordat ze reclame er mee gaan maken, zodat ze binnen een paar dagen door de voorraad heen zijn. Senseo heeft dit probleem in het begin immers ook gehad. Je zou denken dat ze daar wel van geleerd hebben.

  10. Roland Says:

    Ik was verrast toen ik de senseo cups voor chocomel zag. Als ik chocomel zie dan verwacht ik een heerlijke romige chocolademelk zoals uit de pakken. Proberen dus!

    Cuphouder inelkaar gezet, cupje erin en gaan! Maar bij mijn senseoapparaat liepen eerst een paar kleine straaltjes water langs de cuphouder heen. Dat doet hij bij koffie nooit! Vervolgens krijg je na omroeren een bakje prut dat wel naar chocomel ruikt maar er verre van smaakt. Linearecta naar de gootsteen. Gemiste kans chocomel! Toch maar weer de oude pakken. Die zijn tenminste lekker Want dit is zelfs in vergelijking met een automaten chokolademelk niet te drinken. Excuses maar dit was écht de laatste keer voor mij.

    Roland

  11. Caroline Says:

    Eindelijk een starterspakket op de kop kunnen tikken met 4 cups erbij.
    Ik had al gelezen dat de chocomel waterig was en had zelf al het idee dat je hem moet vergelijken met automaten chocolademelk. Die vind ik dus wèl lekker.
    En deze?
    Ik heb nu 4 bakken op en ik weet het nog steeds niet: ieder bakje is anders! De eerste mok was nog niet eens half vol en de laatste mok stroomde bijna over en was dus zeker niet te drinken. De anderen vielen wel mee , maar om te zeggen dat ze geweldig zijn? Nou nee niet echt.
    Van mij mogen ze er dus inderdaad wel wat meer cacao door heen doen.

  12. Mario Says:

    Ook wij waren enthousiast met de komst van de chocomel cups voor het senseo apparaat. Wat een teleurstelling…
    Waterige substantie waarbij je een chocoladereep moet eten om de indruk van chocomelk te krijgen.
    Mijn starterspakket gaat aan de kant en misschien dat Chocomel het ooit wel voor elkaar kan krijgen.
    Het moet toch veel beter kunnen. Dit is een miskoop.

  13. Bianca Says:

    Vandaag een starterpakketje gehaald, en gelijk uitproberen.
    In mekaar gezet, cupje erin klicken ,kopje eronder, beetje slagroom erop en genieten maar.
    Mmm, ik vond de chocomelk echt lekker, ben teruggegaan naar de winkel, maar helaas, ze hadden alleen nog starterssetjes.

  14. Peter Says:

    Ik vergelijk deze senseo chocomel met automaten choco en dan is senseo een miskoop. Er is geen schuimlaag te bekennen. Het onderste stukje alufolie moet ook worden ingedrukt door het goed vastdrukken van de pad maar dat wil niet lukken!! Moet toch beter kunnen van chocomel.

  15. lurk Says:

    Ik vind hem erg lekker, ik vergelijk hem ook met automaten chocolademelk en er is echt helemaal niets mis mee, zelfs een lekker schuimlaagje

  16. ???? Says:

    Ik weet niet wat voor senseo’s jullie hebben maar bij komt de Chocomel er echt goed uit. je moet ze natuurlijk niet vergelijken met de pakken chocomel, maar gewoon uit de automaat. Zit een mooi schuimkraagje op, is niet te waterig zoals vele automaat chocomel en is goed te drinken!!!

  17. Appa Says:

    Ik heb een vraagje: Kun je niet ipv van water melk gebruiken?

  18. Lena Says:

    Ook bij mij komt de chocomel er prima uit hoor, mét schuimlaag van een centimeter en gewoon een volle kop (reguliere kop, niet zo’n kabouterkopje). En de smaak was ook prima, helemaal niet waterig.
    Bij de mensen waar het niet goed ging… hebben jullie het cupje wel geschud? Dat helpt ook namelijk. Wat ik altijd doe is ze even op het aanrecht laten vallen zodat het loskomt en dan nog even schudden.

    Wel balen idd dat ze nog niet in de new generations kunnen… heb er namelijk net één aangeschaft voor mijn nieuwe appartement. Maarja… even afwachten nog

  19. Rob Says:

    Hallo Chocomel-fans,

    Jawel heel herkenbare verhalen..
    Ook ik heb wisselende kwaliteit uit de Chocomel-Pads.
    E.e.a. heeft ook te maken met de manier waarop je de ‘Pad’ openmaakt. Is ie te ver open, dan gaat het niet goed… maar, wat me zojuist overkomen is, da’s helemaal niet goed !

    1. ‘k Leg de Chocomel-Pad in de houder
    2. Druk op het midden tot ik een klik hoor… (check of er een gaatje onder in de cup zit, hetgeen zo is)
    3. Zet de Senseo aan en selecteer water-toevoer voor 1 kopje
    4. Dan gebeurt er iets vaags… het lijkt alsof het water niet door de Pad gedrukt kan worden.
    5. Er komt geen chocomel uit de Senseo
    6. De machine stopt.
    7. Ik krijg de Senseo niet meer open (nog steeds dicht !!) om de Pad eruit te halen…

    Als grote fan van Nutricia-chocomel, ben ik echt teleurgesteld na al deze ervaringen

  20. Bianca Says:

    Ik wou ff reageren op je verhaal Rob dit is niet iets wat aan de chocomelk ligt het kan ook gebeuren met de gewone senseo.

    Kheb het namelijk ook paar keer gehad met dee gewone senseo gewoon paar dagen even laten staan en dan gaat die vanzelf weer open.

    De wisselende kwaliteiten van de pads ben ik van mening dat je toch echt goed de cups moet schudden ik heb er totaal geen last van en snap het ook niet hoe het bij jullie wel kan.

    Ook ik heb een dikke laag schuim erop en grote mokken vol, misschien ligt het aan de apparaat en niet aan de chocomelk want die zorgen dus niet ervoor dat je een half kopje krijgt dat is je apparaat die daar voor moet zorgen dat je volle kopjes krijgt.

    Ik vind het jammer dat de chocomelk daar zo onder moet lijden.

  21. Rob Says:

    O.K. Bianca,

    Zodra ik de Senseo gefikst heb, hij is nu nog zo gesloten als een oester, dan geef ik de Chocomel-pads een tweede kans.

    Heb gisteren idd gezien dat dit euvel ook bij de gewone Koffie-pads kan gebeuren… :s De handleiding om e.e.a. te verhelpen is ook al opgezocht.

    Vanavond even de tijd voor nemen om ‘t te fiksen.

  22. Miriam Says:

    Rob, als je er met een lepeltje probeert tussen te komen, is het vacuum opgeheven, want dat is gewoon het probleem dat ie niet meer opengaat.

    succes ermee

  23. Mireille Says:

    Ik voeg meestal enkele theelepeltjes coffee creamer toe voor een wat romigere smaak. Erg lekker!

  24. wout Says:

    Word lid van de enige echte Hyve en klik op http://chocomel-hot.hyves.nl om lid te worden ! Al meer dan 380 leden !

  25. nancy Says:

    hier hetzelfde probleem als bij Rob. Senseo was helemaal vacuüm getrokken. Heb nog niet de moed gehad het nog een keer te proberen, want de Senseo heeft er toch wel onder geleden de laatste keer.
    Als ik dan ook nog al die tegenvallende verhalen hoor, is het voor mij niet meer de moeite waard om het nog een keer te proberen. Haal wel gewoon een pak chocomel in de winkel en de cuphouder gaat zo de vuilnisbak in. Idee was leuk, maar blijkt toch een misser helaas!

  26. lavendel Says:

    Hier gaat alles goed, na het startpakket nog 2 navullers kunnen krijgen, wij hebben er nog nooit problemen gehad, we drinken bijna altijd oploschocomel met water omdat we vaak geen melk in huis hebben…
    maar dit is toch echt een stuk lekkerder en makkelijker

    Toch nog ff een opmerking: hot-chocomel is van FrieslandFoods!

  27. Granny Says:

    Kan de directie van Friesland Food nu eens zeggen WANNEER de
    chocomel hot navullingen weer leverbaar zijn.
    Bij geen één supermarkt is de navulling te koop. Dat kan toch niet de
    bedoeling zijn.

  28. JOJO Says:

    De senseo hot chocomel is veel lekkerder dan uit een pak uit een pak is ronduit vette chocomel deze smaak moet je leren waarderen dan wil je die vette uit het pak echt niet meer.

  29. Sandra Says:

    Ik ben het met heel veel commentaar eens, Ik krijg geen een keer dezelfde bak chocolade melk. Ik moet eerst met een kopje heel veel water opvangen, dan nog een keer aanzetten en het bklijft waterig en niet zo handig als gewoon koffie zetten.

    Natuurlijk is het geen chocomel zoals in een pak, maar alsje iets op de markt brengt moet het werken en dat doet het niet!!!

  30. anoniempje Says:

    al die zever hier! Is het nu lekker of niet?????????

  31. melanie Says:

    Ik heb zelf geen problemen met de cups, ben er helemaal aan verslaafd en echt een vervent chocomeldrinkster. Ook ik schud de cups eerst even; dit doe ik ook met een pak chocomel. Ik heb totaal geen problemen met het apparaat. Dat vacuum zuigen van de senseo had ik wel met de koffie, maar met cups nog nooit gehad. Dus dat ligt echt niet aan de cups.

  32. Hans Says:

    Wij hebben een RVS-Senseo HD7840, welk type (1, 2, 3 of 4) is dit dan ??

  33. Ronald Says:

    Een antwoord op deze vraag is te lezen op http://www.chocomel.nl/; ga dan naar de categorie ‘Chocomel Hot’ en dan naar de categorie ‘Veelgestelde vragen’.
    Hier is te lezen dat dit Senseo-apparaat het type 3 is, en daarmee geschikt voor Chocomel Hot.

  34. Johan Says:

    Ik heb er nu 2 gehad, 1 gewoon met water. Veel te waterig (maar ja, als ik zelf choco maak, doe ik het altijd op basis van melk).

    Dus ik dacht: even proberen, watertank vullen met melk, 1x het restant water er doorheen laten lopen. Chocopad er in, kopje er onder, knop indrukken. En jawel, daar is de lekkere chocomelk.

    Daarna de tank weer weer gevuld met water en een paar keer 2 koppen door spoelen om alle melk weer weg te krijgen… Ben wel benieuwd hoe een senseo eigenlijk het water warm maakt. Of dat met melk nog nadelige gevolgen heeft.

  35. Danielle Says:

    Eerste vond ik de chocolademelk ook waterig maar na een paar keer proberen bleek dat ik de cup niet goed had ingedrukt. Er kwam steeds eerst water uit en nu meteen chocolademelk. De cup moet je vooral in het midden heel goed aandrukken tot je een klik hoort. Vooral erg lekker met wat slagroom.

  36. Coco Chomel Says:

    Iedereen heeft het over een tekort aan pads, ik denk zelf dat die helemaal niet geproduceerd zijn voor verkoop buiten het starterspakket.
    Het is mogelijk geen verkeerde inschatting vd vraag, maar een productie/kwaliteitsprobleem, vandaar het stilzwijgen.
    Overigens is het resultaat best goed voor zo’n snelle bak.
    Gebruik is niets voor mensen die de handleiding niet lezen/volgen/snappen.
    Meerdere starterpacks op meerdere Senseos gebruikt met constant=goed resultaat.

  37. s_k Says:

    Overal welles-nietes geouwehoer over of-ie te slap is of te sterk.
    En dan steeds de conclusie dat er gewoon harder geduwd moet worden.
    Ik lees ‘t overal en ga ook overal dezelfde reply dumpen.
    Heb het hoogstpersoonlijk getest en de conclusie is: Waterig, whatever you do.
    Note: Splinternieuwe senseo en een verse verpakking chocomel.
    Here goes:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZTUh29WpaPY

  38. Wilst Says:

    Het enigste wat je hoeft te doen voor een heerlijk bakkie chocomel uit de Senseo is EVEN SCHUDDEN VOOR GEBRUIK!!!!!
    Als je hoort dat de prut los komt haal je het beschermlaagje eraf en klik je de cup in de pad, even roeren en je hebt een heerlijk bakkie warme chocomelk.

  39. Amiek Says:

    Heb zitten grinikken om je youtube filmpje s_k Says! Ben het met je eens, de chocomel is aan de waterige kant. Maareh….je bent vergeten te schudden (hihi)!

  40. patrick Says:

    chocomel in senseo, ha ha leuk, maar …
    we pakken het cupje uit de verpakking en er wordt ons verteld dat we het gele plastic vel boven op de cup moeten verwijderen, dat doen we dan, maar dan zien we weer een vel, ditmaal doorzichtig, daaronder bevindt zich de magische samenstelling die garant zou moeten staan voor een heerlijk sensochoco, misss, het smaakt wat waterig, het valt tegen, sorry.

    vroeger warmden we de chocomel op in een pannetje, weliswaar met een vel, die verwijderde je dan met een theelepeltje, maar nu moeten we het vel er van tevoren afhalen, ik snap het niet meer

    de groeten,
    Patrick

  41. corrie verduijn Says:

    hallo wij hebben net een nieuwe senseo gekocht en daar past de cubhouder niet in het type nr is ph hd 7824/50 hoe kan dat ik dacht dat ze op alle aperaaten konden in af wachting op uw antwoord

    vriedelijke groet corrie verduijn

  42. ANONIEM! Says:

    De mensen moeten niet zeuren.
    Of ze zijn gewoon verwend!!
    ik wil alleen weten hoe duur zo’n startpacket is.. Want ik ben dus de cuphouder kwijt.

    TIP: Schud de cup goed, knop indrukken, klaar? Roeren & er suiker indoen!

    Groetjes

  43. Rik Says:

    Losse cuphouder is 1,99 euro bij Kijkshop.
    Als je de cup goed indrukt in het midden, gaat het goed. Lekker!

  44. isabel Says:

    ik heb deze week pads gekocht in onze winkel in oostende belgie , maar de houder vindt je hier nergens .
    Waar kan je hier in belgie de houders vinden

  45. A.Duijvekam Says:

    Mh. Mevr.
    We hebben Hot Shot chocomel gekocht , maar nu nog de houder voor de SenSeo App. Weet u hoe ik daar aan kan komen ?
    Bij voorbaat dank .

  46. felice Says:

    Een hoop ontmoedigende verhalen gelezen, nadat ik al een hele tijd op zoek ben naar een cuphouder en al wel de padjes in huis heb!
    Ik zou er bijna niet meer aan willen beginnen, maar vind het toch ook jammer om het hele pak met padjes weg te gooien en bovendien, wil ik het na al die verhalen zelf toch ook eens uitproberen.
    Maar ik kan ook inderdaad nergens de cuphouder zélf vinden? Waar dus??

  47. Kees Says:

    Hi, hoorde dat de receptuur verbeterd is. Ze zeggen nu nog lekkerder. Zag ik in een mail die ik kreeg via de website van chcomel. Heb het geprobeerd, hij is nu veel romiger. Of ben ik de enige die dat vindt?
    Kees

  48. chantal Says:

    Voor de nieuwe generatie is nu op chocomel.nl ook de nieuwe houder te verkrijgen. Met de verzendkosten is deze 4,65.
    De navullingen heb ik bij de Jumbo kunnen krijgen…

  49. B. van der wal Says:

    Begin sept.j.l. een Senseo hd 7824 gekocht. Werkt voor koffie prima.
    Voor chocomel kochten we een gele cuphouder, maar die past niet.
    Senseo berichtte dat 2e helft okt. de goeie op de markt zou komen.
    Op tv zagen we de reclame met een paarse cuphouder; in de winkel staat op de verpakking dat die niet geschikt is voor o.a. de hd 7824. Wanneer kunnen we chocomel krijgen uit onze Senseo?

  50. Esther Says:

    Waar kan ik alles krijgen voor de 3830??

  51. marja Says:

    De chocomel hot smaakt niet verkeerd. Wat ik vervolgens weer wel belachelijk vind, is dat ik na dat het doorgelopen is, een paar minuten bezig ben om de chocolade uit het cupje te krijgen. Dat blijft er namelijk in zitten. Om mijn chocomel warm te kunnen drinken, moet ik het nog even in de magnetron zetten. Nou, die dingen zijn niet goedkoop, dus ik mag ook wat verwachten, dacht ik zo. Als het doosje leeg is ga ik, denk ik, toch maar weer gewoon voor lekker ouderwets.

  52. eefje Says:

    Vandaag eindelijk mijn cup thuis gekregen via de website van chocomel.nl
    Mijn AH had wel pads maar geen cups. (verkoop dan niets!) Maar ja..
    De eerste drie keer kreeg ik water, ondanks het schudden. Bijna in de prullenbak gesmeten…
    Maar toen las ik hier dat je de pads in de cup moet drukken zodat er een gaatje in het folie komt. Ik vond het best te drinken! Het is zeker niet hetzelfde als een pak ´echte´ chocomel maar meer automaten chocomel.

  53. Chocomel Senseo Says:

    Nog steeds zijn ze niet aan te slepen, de Chocomel Hot cups.
    Beetje slechte inschatting van Friesland Foods…

  54. susanne Says:

    ook de nieuwe cuphouder gekregen…en krijg dus alleen maar water…echt wel goed doorgedrukt hoor….gebruik het bij mijn moeder ook gewoon….dus gewoon een )(*@()*@&!! ding….

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok